Пътните полицаи първо ще предупреждават и после ще пишат актове

Поне за няколко МВР ще направи реверанс към шофьорите, които досега са били със застраховка „Гражданска отговорност” на „Олимпик”. В първите няколко дни пътните полицаи няма да глобяват водачите, ако още не са сключили нова полица с друга компания.

Както вече е известно в Кипър е отнет лиценза на застрахователно дружество „Олимпик” и то преустановява дейност и в България. От неделя полиците с компанията са невалидни и шофьорите трябва да сключат нови, ако става въпрос за „Гражданска отговорност”.

„Когато такава застраховка вече не е активна, ние съответно няма как да не предприемем своевременни действия. Реално погледнато, в първите дни няма да санкционираме, а само ще предупреждаваме водачите, ако ни представят полица на „Олимпик“. В първите няколко дни ще им дадем възможност да ги предупредим и да им дадем възможност да си сключат застраховка“, обяви началникът на отдел „Пътен контрол” в Главна дирекция „Национална полиция” гл. инспектор Росен Рапчев.

По думите му предстои да се уточни допълнително точно колко време ще е този гратисен период.

Така или иначе дори и да не бъдат глобени от „Пътна полиция”, ако шофьорите с „Гражданска отговорност” на „Олимпик” претърпят пътнотранспортно произшествие, то няма да има как да възстановят щетите през полицата си и ще трябва да извадят парите от своя джоб.

Материалът е от сайта на Канал 3 – kanal3.bg